Dressur undervisning

Dressurridning er et spørgsmål om hestens og rytterens  smidighed, fysik og evner. Rytterens opstilling og samarbejde med hesten, er blot et af de væsentlige områder som Anna Vestergaard mener er et af de bærende elementer indenfor dressurridning. 


Anna Vestergaard har studeret hos en af Spaniens store mestre i dressur og grundlæggeren af Artequus Equestrian Center Miguel Barrionuevo.


Anna Vestergaard har især interesse for den barokke dressur, hvis rødder går tilbage til de tidspunkter hvor hesten blev brugt i krig. Dressuren var dengang nødvendig således at hesten havde de nødvendige færdigheder til kamp, færdigheder der kunne gøre en forskel i liv eller død for rytteren.


Op igennem årene blev dressuren ændret, og ridningen var ikke længere en nødvendighed i krig, men blev en disciplin der blev optrådt med hos de Europæiske kongehuse. Dressuren blev smukkere og mere kunstnerisk, piaf og passage gjorde sit indtog. Kunsten var at gøre hestens naturlige bevægelser, rytter-kontrollerede bevægelser.


Idag benyttes hesten ikke længere i krig, men dressuren er istedet et udtryk for styrke, balance og skønhed. Uddannelsen af den rå hest, til den høje skole, skal foregå med stor lidenskab til vores heste og i korrekt samarbejde hest og rytter imellem.


Dressur er først og fremmest en kombination af lethed, samarbejde, harmoni, visioner og mål. Vi arbejder udfra en generel tanke om individuel ridning. Vi arbejder med at gøre forskelligheden i hest og rytter, til en styrke for det videre samarbejde.


Dressur lektion ca. 45 min på egen hest: 150 kr.


Teori-lektioner arrangeres løbende, men afholdes ofte i forbindelse med årets kurser.

DRESSUR UNDERVISNING

Dansk Ridekompagni

Anna Vestergaard

Dønnevældevej 34

3230 Græsted

Tlf. 27118116 / kontakt@danskridekompagni.dk

Nyheder

Netop hjemvendt for et vildt Dansk Morfologisk Championat med flere championattitler - se resultaterne her!


Vi ønsker den nye ejer af Fanfarron DRK tillykke, det er et helt perfekt match!

 

Vi siger stort tillykke til de nye ejere af Despierta Antoni, vi glæder os til at følge hende fremadrettet.


Vi ønsker stort tillykke til de nye ejere af Excelso DRK, og glæder os til at følge jer.


Hjemvendt efter et overvældende Dansk Morfologisk Championat - se resultaterne her!


DRK optrådte i Lorry - se afsnit!


DRK i lokalavisen - læs artiklen her!